Van den Anker Sterkste Schakel Rijnland

Van de A van aandrijftechniek tot de Z van zagen; Van den Anker heeft als toeleverancier voor de bouw en industrie maar liefst meer dan 40.000 producten op voorraad. Dat maakt dat de toeleverancier snel kan inspelen op verzoeken van klanten. “Daarnaast beschikt ons team over zeer veel knowhow, dus heeft een klant een vraag dan hebben wij vrijwel altijd een antwoord”, vertelt directeur Jan van den Anker.

Van den Anker werd in 1956 door vader Van den Anker opgericht. Momenteel staan de broers Jan en Henk van den Anker aan het roer. De bedrijfsnaam refereert nog aan de begintijd als ijzerhandel, maar inmiddels is het bedrijf veel meer dan dat.

Klant ontzorgen

“We hebben een groothandelsfunctie. We doen vrijwel alle toeleveranties, zoals hang- en sluitwerk, bevestigingsmiddelen, handgereedschappen en persoonlijke beschermingsmiddelen. Denk bij dit laatste aan veiligheidsschoenen, kniebeschermers, helmen, maar ook aan gehoorbescherming. Wij maken Otoplastieken – oordopjes – op maat. Hiertoe hebben we apparatuur om een afdruk van het oor te maken, zodat de oordop comfortabel zit. Verder leveren we uit voorraad bedrijfskleding bedrukt met het logo van de klant. Is er een nieuwe medewerker aangenomen, dan hebben wij snel de bedrukte kleding klaarliggen. Maar ook als er vraag is naar een product dat niet in ons assortiment zit, dan doen we er alles aan het toch te leveren. Laatst wilde een klant bedrijfsfietsen. Dan regelen we dat. Ook hebben we op een projectlocatie AED’s geleverd. Geen vraag is te gek. We proberen de klant te ontzorgen door op vragen en wensen in te spelen”, aldus Jan.

4 km schappen

Bedrijven kunnen hun materialen online bestellen of afhalen bij de zaak aan de Ambachtsweg in Katwijk. Handig wanneer je onverwachts een tekort van iets hebt. “Onze zaak heeft een afhaalbalie. Ons magazijn beschikt over 4 kilometer aan schappen. Vindt daar als klant maar eens tussen wat je zoekt. Wij weten precies waar alles staat en zoeken het snel op voor de klant. Verder kunnen klanten online al onze producten bestellen. Ze loggen in en hebben zo zicht op hun bestelhistorie, de status van lopende bestellingen en facturen. Onze afdeling expeditie verzorgt dagelijks de bezorging bij bedrijven en bouwsites. Dag in dag uit zorgen we voor bevoorrading van klanten. Online zijn we 24/7 bereikbaar, fysiek zijn we 50 uur per week open. Maar mocht het ten behoeve van een specifiek project nodig zijn dat we tijdelijk 24 uur per dag beschikbaar zijn, dan doen we dat voor die klant.”

Weinig verloop

De mensen bij Van den Anker zijn de kracht van het bedrijf. “Ons team bestaat uit zestien mensen. Daarvan zijn vijf medewerkers, inclusief ikzelf, al 25 jaar of langer werkzaam hier. Maar onlangs vierden we ook weer een 12,5-jarig jubileum. We kennen weinig verloop en daardoor houd je je kennis in huis. De medewerkers weten waarover ze praten en kunnen zo snel en deskundig de klanten helpen.”

Contactgegevens van Van den Anker

Ambachtsweg 18
2222 AL Katwijk aan Zee

Website

Contactpersonen

Maak ook kennis met andere jury/kringleden

Bekijk alle jury/kringleden