Grijs Beton Design Sterkste Schakel Rijnland

Agnes en Michel Kappe twijfelen nog een beetje aan de kleurstelling van hun bedrijfskleding. Die is grijs en past perfect bij de naam van hun bedrijf. “Maar wij willen ook opvallen met ons beton, dus er moet tóch nog een kleurtje bij.” Voor mij hoeft het niet, want wát een opvallend beton hebben zij in hun showroom in Sassenheim! Allemaal handgemaakt maatwerk: aanrechtbladen, fruitschalen, een tafel met een betonnen blad, zelfs sieraden.

Beton voor de handel

De Kappes houden van beton en weten precies waar ze het over hebben. Eigenlijk hebben ze twee bedrijven: ‘Beton Industrie Noordwijkerhout, handelt in betonplaten, keerwanden en stapelblokken. Die handel loopt uitstekend. In enkele jaren is het aantal regelmatige terugkerende klanten gegroeid van 300 naar zo’n 1.000 in heel Nederland. “De handel is kantoorwerk. Het gaat vrijwel allemaal per mail en telefoon. Omdat wij hier al met al twintig jaar ervaring in hebben gaat het ons makkelijk af en kunnen wij onze klanten met snelle service en kennis van zaken tevreden houden.”

Beton voor mooi design

Maar het hart van de Kappes ligt bij Grijs Beton Design. Onder deze noemer passen zij beton toe voor in en om het huis. Zo mooi, dat ook de serie betonnen sieraden in de showroom er prachtig bijpast. Alles dat Michel en Agnes maken is handwerk. Michel bouwt de gietvormen zelf op maat. Agnes mengt, stort en spaant vrolijk mee. “Voor het designbeton hebben wij een leverancier met een achtergrond in de chemie. Hij levert ons een droog mengsel van cement met toevoegingen.

Daarbij experimenteert hij met het toepassen van zo min mogelijk kunstmatige ingrediënten. Voor het storten mengen wij het met een speciale hars en – eventueel – een kleur.” Michel: “Afhankelijk van het weer moeten wij dan meer of minder snel zijn in de afwerking. Dat is precies werk waar wij allebei paraat moeten zijn. Het maakt ieder stuk ook uniek.”

Creatief met beton

Het bijzondere materiaal, gecombineerd met de creatieve vondsten van de Kappe’s maakt hun aanbod uniek voor de klanten. “Wij maken werkelijk alles van beton. Het gebruik van betonstuc voor muren en vloeren is allang bekend. Maar wij maken ook aanrechtbladen mét gootsteen, meubelstukken, sanitair, ornamenten, fruitschalen of tafels. Dat maken wij op specificatie van stylist, architect of kunstenaar, in alle kleuren, maten of vormen. Denk aan een directietafel met je logo erin.” Agnes: “Afgelopen jaar hebben wij tijd geïnvesteerd in het benaderen van stylisten en architecten. Wij zien nu klanten komen met unieke ideeën, die wij graag exclusief voor hen uitvoeren.” En Grijs Beton Design is het enige bedrijf dat al deze vormen van gebruik van beton combineert.

Enthousiast stel

Zo’n 1.000 klanten voor de betonhandel en flinke groei van het designwerk met zijn tweeën. Hoe doen ze dat? “Wij houden de site goed bij en wij sturen mailingen. Maar uiteindelijk komt iedereen via mond-tot-mondreclame bij ons. Het belangrijkste is dat wij gewoon onszelf zijn; altijd bereikbaar, met belangstelling voor de persoon. Ook als wij hem alleen via de telefoon kennen. En bezoekers in de showroom krijgen álle tijd van ons. Wij letten goed op hun stemming, zorgen dat ze zeggen wat zij willen zeggen en zorgen dat ze met een goed gevoel weggaan. Ook als ze niets kopen.”

Contactgegevens van Grijs Beton Design

Madame Curiestraat 21
2171 TW Sassenheim

Website

Contactpersonen

Maak ook kennis met andere jury/kringleden

  • Jan-Jaap van Walchren
    Eigenaar bij PageBoss
  • Ilse de Bruijn
    Manager accountancy general practice bij Grant Thornton

Bekijk alle jury/kringleden