Solid Rental Sterkste Schakel Rijnland

Met de technische realisatie van 350 evenementen per jaar heeft Solid Rental zijn plek op de evenementenmarkt veroverd. Het bedrijf van Guido Hogenboom en Sander Warmerdam, dat twaalf jaar geleden werd opgericht en anderhalf jaar geleden een gloednieuw pand in gebruik nam, groeit hard.

“We ondersteunen mooie evenementen zoals productpresentaties, personeels-evenementen, strategiesessies en vooraanstaande congressen,” legt Guido Hogenboom uit. “Maar het kan ook gaan om bijeenkomsten met een emotionele lading, zoals de aankondiging van een grootschalige reorganisatie. We komen op uiteenlopende locaties, van de Stadsschouwburg Amsterdam en de RAI tot ExCel London. Op de drukste momenten werken we met twintig man personeel, aangevuld met vijftig oproepkrachten.”

Studio

“We noemen onszelf architecten van evenementen,” vult compagnon Sander Warmerdam aan. “We maken, net als een architect, ontwerpen van licht, geluid en beelden. Dit doen we met speciale software in onze studio. Daarna, nadat we de plannen hebben besproken, voeren we de plannen ook uit. Anders dan een traditioneel technisch bedrijf, dat alleen spullen levert, denken we mee met de opdrachtgever over de vraag hoe zijn boodschap het beste overkomt. En vaak gaat het dan over meer dan de techniek alleen. We worden ook gevraagd mee te denken over de inrichting van de zaal tot en met het decor en rekwisieten. Want: de boodschap moet zichtbaar, hoorbaar en voelbaar zijn, zodat bezoekers een wow-gevoel krijgen.” Hier maken wij het verschil, vult Guido aan. “Wij zijn specialist in live communicatie, die ook alle technische middelen in huis heeft. Dat is de reden waarom we in de sector Communicatie van de Sterkste Schakel zijn genomineerd.”

Vooraanstaande merken

Solid Rental werkt voor gerenommeerde bedrijven als Tommy Hilfiger, Heineken, Vodafone en Rabobank. Ook internationale ICT-bedrijven, farmaceutische concerns en ministeries zijn opdrachtgever. En voor de VVD ondersteunt Solid Rental tweemaal per jaar het ledencongres.

Guido: “Allemaal vooraanstaande merken die de hoogste eisen stellen aan de kwaliteit. Bovendien werken we vaak in opdracht van directieleden en het hoger management. Je krijgt maar één kans, dus het moet in één keer goed gaan. Vandaar dat we met deskundige mensen werken en met de beste apparatuur. Storingen worden bij voorbaat uitgesloten.”

Meebewegen

“Het draait in onze branche om vertrouwen,” zegt Guido aan het einde van het gesprek. “Je bent zo goed als je laatste opdracht. Doe je je werk goed, dan verspreidt zich dat als een olievlek. We hebben heel trouwe opdrachtgevers die ons sinds de oprichting van ons bedrijf inhuren, ook toen zij de afgelopen jaren om soberdere bijeenkomsten vroegen. Doordat wij gemakkelijk kunnen meebewegen met de vraag en altijd een reëel aanbod doen, hebben we geen last van de crisis gehad. Integendeel, na jaren hard werken, hebben we onze naam gevestigd. Vooral de laatste twee jaar zijn we enorm gegroeid. Maar groei is geen doel op zich. We willen de beste zijn, niet de grootste. Daarom leggen we de nadruk op het leveren van kwaliteit.”

Contactgegevens van Solid Rental

Kabelweg 94
2371 DX Roelofarendsveen

Website

Contactpersonen

Maak ook kennis met andere jury/kringleden

Bekijk alle jury/kringleden