Silver Fern interim management Sterkste Schakel Rijnland

Naast de voordeur van het woonhuis, annex bedrijfspand van Dennis van der Voort zit een reliëf van een zilvervaren in de muur gemetseld. Het is een ‘souvenir’ van een reis die hij met zijn vrouw naar Nieuw Zeeland maakte. Volgens de Maori overlevering verlicht de zilvervaren de paden door het woud. Geen wonder dus dat Van der Voort deze naam koos voor zijn bedrijfsadvies- en interim management praktijk: Silver Fern.

“KIEN OndernemersAdvies helpt ondernemers vooruit,” zegt Van der Voort, “Wanneer een ondernemer het moeilijk heeft – bij tegenslag, snelle groei, opvolging – dan zet ik hem terug op het goede spoor, door de juiste maatregelen te nemen. Bedrijfsadvies is een vak, een specialisme, waarbij je de gehele onderneming overziet en de juiste gereedschappen hanteert voor verbetering. Dat gaat ver, veel verder dan vanuit een ander specialisme even een adviesje erbij doen, dat werkt niet. Bedrijfsadvies is niet alleen analyseren en bedenken, maar ook doen! De regie en leiding pakken en als het nodig is, er andere vakmensen bij halen voor deelonderwerpen. Ieder vanuit zijn eigen specialisme. Mijn opdrachtgevers weten dat ze mij die centrale rol van denken en doen, de ondernemer beter maken kunnen toevertrouwen. Het is immers mijn vak!

Buzz words of oplossingen die werken?

Consultants, bedrijfsadviseurs, interimmanagers, hoe zij zich ook noemen er hangt een zweem van ‘gebakken lucht’ omheen. Jargon en afkortingen vliegen je om de oren. Niet bij Van der Voort: “Ik geloof niet in ‘buzz words’, voor mij geen ‘lean’, ‘scrum’, ‘black belt’ of wat dies meer zij. Waar het uiteindelijk om draait is dat je een ondernemer snel grip geeft op de zaken en zorgt dat hij met zijn personeel weer als een geolied team gaat werken. Daarvoor draag ik werkwijzen aan met bewezen nut die snel en makkelijk tot tastbaar resultaat leiden.”

Structuur in de uitvoering van het werk en in de planning van zijn dag geeft de ondernemer grip op de zaak. Overleg leidt ertoe dat iedereen in een bedrijf van elkaar weet hoe taken en werkzaamheden samenhangen. Voor Van der Voort is het belangrijk snel de situatie te analyseren en de verbeterpunten boven tafel te brengen. “Je wilt niet weten hoeveel oorzaken er zijn voor ondernemers om het zicht op de zaak te verliezen, waarna de boel gierend uit de hand kan lopen. Medewerkers die niet samenwerken, geen verantwoordelijkheid nemen, offerte-aanvragen die blijven liggen, vertrouwen dat verdampt. Ik heb zelfs een keer een ondernemer gehad die ’s avonds en in het weekeinde voor zijn werknemers de werkplaats schoonmaakte.”

Familiebedrijven verdienen een specialist

Bedrijfsopvolging is een van de hoofd-zaken van crisis in een MKB-bedrijf. De meeste zijn tenslotte familiebedrijven. “Dan is het van groot belang om de emotie van de ondernemer te managen. Maar hoe liggen de verhoudingen in de familie? Misschien staat er wel een sterke moeder achter de zoons die het bedrijf van vader hebben overgenomen? Onder mijn leiding denkt de familie na over haar verwachtingen en uitgangspunten, zaken die je niet in een contract of akte kunt vangen. Dat schrijf ik op in wat ik een ‘familiestatuut’ noem. Ook al is het niet juridisch afdwingbaar, van tevoren nadenken en opstellen voorkomt problemen in de toekomst.”

Winnen

“Als ik ergens aan meedoe, dan wil ik graag winnen, ook de Sterkste Schakel.” Na zo’n uitspraak kan ik niet anders dan vragen waarom Van der Voort de prijs moet winnen, “Omdat ik altijd voor klanten klaarsta, omdat ik ze vooruithelp, omdat mijn adviezen doeltreffend en op maat zijn en omdat ik weet waar ik het over heb.” Stoere uitspraken, zou hij dat ook van de Maori hebben meegenomen?

Contactgegevens van Silver Fern interim management

Lisserdijk 241
2165 AA Lisserbroek

Website

Contactpersonen

(Nog) geen leden bekend ...

Maak ook kennis met andere jury/kringleden

Bekijk alle jury/kringleden